Architectuur Outdoor

Bruggen

Een doorlopend onderwerp in mij fotografie hobby is het vastleggen van bruggen op het mooiste moment van de dag of met bijzondere verlichting.  


Pforzheim Hauptbahnhof

Het dak van het nieuwe centrale busstation geeft vorm aan het tot nu toe vormeloze gebied tussen het station en het viaduct, waardoor een nieuw knooppunt ontstaat voor moderne mobiliteit in een hoogwaardige stedelijke ruimte. In plaats van een monotone aaneenschakeling van overdekte loopbruggen is een stedelijke ruimte ontstaan ​​als een echte ‘plek’ met een hoge herkenningswaarde. Gelegen op gepaste afstand van het centraal station, presenteert het nieuwe centrale busstation zich als een uitbreiding van het historische gebouw - een beknopte stedelijke marker die vorm geeft aan het ongezellige gebied ten oosten van het stationsgebouw.


Niemeyer Center Aviles

Het Oscar Niemeyer Internationaal Cultureel Centrum is het resultaat van de combinatie van een cultureel complex ontworpen door Oscar Niemeyer en een internationaal cultureel project dat verschillende artistieke en culturele evenementen zoals tentoonstellingen, muziek, theater, dans, film en gastronomie integreert.


Calatrava Valencia

Architect Calatrava is verantwoordelijk voor wellicht de bekendste en grootste trekpleister van Valencia: de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Wat zoveel betekent als ‘stad van de kunst en wetenschap’. Het immense project bestaat uit meerdere bijzonder vormgegeven gebouwen met alle hun eigen functie. Een lust voor het oog, zelfs als je niet van architectuur houdt. El Palau de les Arts Reina Sofía is het operahuis en cultureel centrum van Valencia.
Het gebouw heeft 14 verdiepingen en 4 grote zalen, waarvan de grootste 1700 zitplaatsen telt. Er vinden hier zowel toneel- opera als dansvoorstellingen plaats. De Hemisfèric herbergt het IMAX-theater (bioscoop) en het Planetarium. El Museu de les Ciències Príncipe Felipe is een wetenschapsmuseum. 


Rotterdam

Rotterdam presenteert zich als de architectuurstad van Nederland. De hoogbouw in het centrum en op de Wilhelminapier, architectuur iconen als de Erasmusbrug, de Kunsthal, De Rotterdam, de Markthal en de Kubuswoningen zijn belangrijke toeristische attracties in Rotterdam.

 


La Defense Almere

De grootste schat van dit gebouw ligt opgesloten in haar binnenste. Wie een van de twee binnenhoven betreedt, wordt overweldigd door de kleurenpracht die ontstaat door de reflectie van het daglicht via een speciale folie in het glas. De lichtende, metalen glans van de intense tinten is betoverend.