Architectuur Indoor

Stadsbibliotheek van Stuttgart

De stadsbibliotheek op de Mailänder Platz is een van de modernste bibliotheken van Europa en biedt meer dan een half miljoen media, originele afbeeldingen om te lenen, een geluidsstudio met elektronische instrumenten, de werkplaats van de Buchkinder Stuttgart en nog veel meer. De architectuur van de Koreaanse architect Eun Young Yi fascineert mensen van over de hele wereld. 


Big air package Gasometer Oberhausen

Gasometer Oberhausen is een grote gasopslag in Oberhausen, met een hoogte van 117 m en is opgenomen in de Europese Route voor Industrieel Erfgoed. De gasopslag werd in de periode van 1927 tot 1929 gebouwd en in 1988 uit gebruik genomen. Sinds 1993 is de voormalige gashouder een expositiecentrum.

De inpak kunstenaar Christo heeft in de gasopslag een enorme op lucht gedragen cocon gerealiseerd welke te bezoeken was tijdens de expositie periode.


Guillemins Starion Luik

Na een internationaal concours voor de aanleg van een nieuw station kwam de Spaanse architect Santiago Calatrava als winnaar uit de bus en kon er begonnen worden met het uitvoeren van zijn project in Luik. De overkapping is 160 meter lang en 35 meter hoog en maakt een magistrale science fiction-achtige indruk. Het geheel lijkt eerder op een ruimteschip dan op een treinstation, maar bijna iedereen is zeer enthousiast.


Arnhem Centraal Station

Arnhem Centraal is een grote stedenbouwkundige ontwikkeling die bestaat uit diverse programma's die samen één bruisend vervoersknooppunt vormen. UNStudio ontwikkelde zowel het globale masterplan van het stationsgebied als de afzonderlijke onderdelen. De compacte stapeling van programma's maakte drievoudig grondgebruik mogelijk. Passagiersstromen voor zes verschillende vervoerwijzen worden georganiseerd door de centrale overstapterminal. Hier maakt een grote draaiende middenkolom een ​​daglichtverlichte, open hal mogelijk die het hart van het station vormt en het voet-, fiets-, auto-, bus-, trolleybus- en treinverkeer begeleidt.


De Pont museum Tilburg

De Pont museum is een onafhankelijk museum voor hedendaagse kunst in de Noord-Brabantse stad Tilburg. Het museum is gevestigd in een oude wolspinnerij, dat door Benthem Crouwel Architekten werd getransformeerd tot een expositieruimte.