Architectuur Oud

Amsterdamse grachten

De Amsterdamse grachten zijn de grachten in het centrum van de Nederlandse stad Amsterdam. De 17e-eeuwse grachtengordel met de hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht plus een deel van het omliggende gebied zijn in 2010 opgenomen in de UNESCO-Werelderfgoedlijst.


Hembrug terrein Zaandam.

De gebouwen van Taets maken deel uit van het inspirerende industriële erfgoed op het Hembrugterrein. Dit monumentale industrieterrein uit 1897 ligt aan de rand van Amsterdam direct aan het Noordzeekanaal. Het vormt het hart van het Unesco wereld erfgoed, de ‘Stelling van Amsterdam’ en is de nieuwe levendige culturele broedplaats van de stad.

In 2004 ontdekte Taets dit toen nog ontoegankelijke terrein. In die tijd was dit gebied eigendom van het Ministerie van Defensie en werd het streng bewaakt. Taets’ galerie was het eerste culturele initiatief op het Hembrugterrein dat toen nog vol vervallen gebouwen stond en waar de explosieven nog in de grond zaten. Sindsdien is het uitgegroeid tot een broedplaats voor creatieve ondernemers, sociale entrepreneurs en culturele instellingen. Het terrein heeft daarbij haar oude magie niet verloren.


C-Mine Genk

Op de voormalige mijnsite van Winterslag gaat respect voor het industrieel verleden hand in hand met hedendaagse, artistieke bedrijvigheid. Het indrukwekkend gerestaureerde Energiegebouw is het kloppend hart van C-mine. Je vindt er onder andere het C-mine bezoekersonthaal, waar je terecht kan met al je vragen over de site én over wat er in Genk en omgeving te beleven valt. Een aanrader voor wie het rijke mijnverleden van Genk wil ontdekken! C-mine brengt ook een jaarrond artistiek programma van projecten, tentoonstellingen en voorstellingen.